Zaterdag 3 juni 2017

Vandaag shopdag jippie! We slapen lang uit vandaag, tot wel 11.00 uur, heerlijk, goh t lijkt wel vakantie…. We ontbijten lekker weer op t terras en gaan daarna naar de Tucson Mall. Dit is een heel, echt heel groot overdekt winkelcentrum, en t is er natuurlijk heerlijk koel. We halen eerst de gebruikelijke koffie bij Starbucks. Bij Hallmark koop ik twee Snoopy boekensteunen, een beeldje van Snoopy met vlieger en nog een muurbordje van Snoopy. Zoals iedereen weet ben ik best wel Snoopy fanaat. Dan komen we nog bij mij andere favoriete winkel, Buckle…. hier hebben ze zulke gave spijkerbroeken en ik koop hier een supergave nieuwe spijkerbroek. Bij Aeropostale kopen we voor een van de kids wat t-shirts . En ja, dan komen we bij Victoria’s Secret, mijn andere favoriete winkel. Normaal gesproken zie ik hier zoveel leuke dingen dat ik alles wel kan kopen maar dat valt vies tegen dit jaar. Met moeite vind ik twee leuke bh’s, die koop ik voor mezelf en ook eentje voor Mariska. Zo, nu hebben we wel even geld genoeg uitgegeven en is het inmiddels bij half 4 dus tijd om een hapje te eten. We gaan naar de Cheesecake Factory en lunchen hier. We nemen allebei fish and chips met coleslaw en het smaakt prima. Met zo’n maaltijd op, hoeven we vanavond alleen nog maar een broodje te eten thuis. Ook wel makkelijk. Op de terugweg naar ons huis halen we nog wat boodschapjes bij Albertsons en rond 17.00 u zijn we weer thuis, waar we verder lekker relaxen en ’s avonds een film kijken want er is Netflix.

Zondag 4 juni 2017

Omdat het vandaag ook weer meer dan 40 gr wordt, staan we om half 7 al op. Om 07.15 rijden we al weg, we gaan naar het Arizona Sonora Desert Museum. Dit is een heel groot natuurpark, met natuurlijk veel cactussen, maar ook veel dieren. Zo zien we beren, coyotes, roofvogels, wilde zwijnen, hele aparte kolibries en er is ook een botanische tuin. Ook is er een vlindertuin en klein aquarium dus we hebben veel om te lopen en veel om te zien en het is erg leuk. Ik ben blij dat we zo vroeg zijn  want rond 11.00 is t al bijna niet meer te harden buiten van de hitte dus als laatste gaan we de dingen binnen bekijken, zoals t aquarium. Ook zijn er slangen te bezichtigen. In een ruimte zit een vogelspin maar met m’n handen voor m’n ogen loop ik daarlangs, daar kijk ik echt niet naar, ik ben als de dood voor spinnen. We maken natuurlijk veel foto’s. Rond 11.15 na drie uur rondlopen gaan we weer weg, want het is veel te heet om buiten te zijn. We rijden nog langs Starbucks voor koffie en gaan dan naar huis. ‘S middags lekker luieren en even ons zwembad in. Ook ’s avonds is het nog tegen de 40 graden, een bijzonder hete dag dus weer vandaag. ‘S Avonds zien we op de weg nog 2 coyotes trouwens, hoe gaaf!

Maandag 5 juni 2017

Ook vandaag weer redelijk op tijd opgestaan, en om half 9 vertrekken we, we gaan vandaag vliegtuigen bekijken. We gaan naar het Pima Air and Space Museum. Het is maar een half uurtje rijden dus we zijn er mooi op tijd. We kopen een kaartje en kopen er kaartjes bij voor de tramtour die om 10 uur vertrekt. Met een gids die heel veel informatie vertelt gaan we met een soort van open bus over het hele terrein en zien de meest bijzondere vliegtuigen, bommenwerpers etc, van oud tot jong. Het is erg leuk en ook leerzaam en we hebben een leuke gids. De tour duurt een uur, en daarna gaan we nog een paar hangars in waar nog oude  vliegtuigen staan opgesteld en die bekijken we ook allemaal. Rond 12 uur hebben we alles gezien, en we besluiten ergens te gaan lunchen. We komen terecht bij JD’s restaurant, waar we heerlijk lunchen. Daar vlakbij zit een grote hobbywinkel waar ik nog even wil rondkijken, en ik vind er een vlag met Snoopy, dus die moet natuurlijk ook mee terug naar Nederland..leuk voor in de tuin!


Dinsdag 6 juni 2017

Vandaag houden we een rustdag, eens even een dagje niks! We rijden alleen in de loop van de ochtend even naar Starbucks voor koffie en halen vers brood bij Albertsons. S’ middags lekker even t zwembad in weer en verder zitten we ’s middags binnen omdat het buiten gewoon te heet is. Pas vanaf een uur of 8 ’s avonds is het weer een beetje lekker om buiten te zitten. We gaan wel even naar de zonsondergang kijken vanavond en maken wat mooie foto’s.

Woensdag 7 juni 2017

Vandaag 110 gr Fahrenheit, omg dat is HEET! We besluiten de hitte te ontvluchten en staan redelijk op tijd op en rijden om 9 uur weg. We gaan naar Mount Lemmon. Dat is ongeveer 1 1/2 uur rijden en is een gebergte met een hele mooie weg daardoorheen, met veel haarspeldbochten, maar met schitterende vergezichten en mooie rotsen en bergen. We maken een paar kleine wandelingen en maken veel foto’s, het is supermooi hier en doet een beetje aan Yosemite denken. En, ook niet onbelangrijk, het is hierboven een stuk koeler, rond de 28 graden Celsius, dus een stuk beter uit te houden. Als we helemaal boven zijn, op 8000 voet, is het nog maar 26 graden, heerlijk zeg! Boven op de berg ligt het kleine plaatsje Summerhaven, hier zijn een paar terrasjes en we zitten een tijdje op t terras en drinken er wat en nemen er een stuk gebak bij. Het is een Amerikaanse portie, dus we zitten meteen vol want het is zoveel dat het bijna een complete lunch is. Maar t is wel erg lekker! Dan rijden we de weg weer terug naar beneden naar Tucson, waar het bloedjeheet is. Inmiddels is het al een uur of 3 en krijgen we toch een beetje trek en besluiten wat te eten bij Applebee’s. Het smaakt heerlijk, ik heb heerlijke lemon chicken met appel en quinoa met bessen erdoor en John heeft chicken cajun.  Vanavond alleen een broodje eten dus, lekker makkelijk!

Donderdag 8 juni 2017

Vandaag weer een lui dagje dus. We rijden alleen naar Starbucks voor koffie en besluiten nog even de Tucson Mall in te gaan. Ik heb nog een bon van Macy’s (warenhuis) ter waarde van $25, en we kopen er voor John twee t-shirts en een riem, dus kunnen mooi de bon inwisselen.  ‘S Middags lekker relaxen thuis. Als we ’s avonds het terras op willen lopen om buiten te gaan zitten, zien we 2 wilde zwijntjes in de tuin! Helaas is t al te donker om ze op de foto te zetten.

Vrijdag 9 juni 2017

Vandaag alweer onze laatste dag in Tucson, de dagen hier zijn echt omgevlogen. Maar gelukkig zit de vakantie er nog niet op, we hebben nog een hele week en morgen rijden we naar de kust, we gaan nog een weekje naar San Diego! Ik heb er echt veel zin in, San Diego is zo leuk en er is zoveel te doen en te zien! Daar zal t ongetwijfeld een stuk koeler zijn, rond de 22/24 graden, dus een stuk aangenamer dan de hitte hier.  Want ook vandaag is t weer een graad of 42! We rijden vandaag naar Saguaro National Park, dit is maar een kwartier rijden vanaf ons huis. We gaan even t visiteurs centre in, halen een stempeltje voor ons nationale parken pastoortje en rijden in de auto rond. Het is te heet om te gaan wandelen, en dat wordt ook afgeraden trouwens. Het is wel mooi, veel saguaro cactussen staan hier!  Daarna rijden we downtown Tucson in en belanden in een heel leuk wijkje vlakbij de universiteit. We parkeren de auto en lopen hier wat rond, veel terrasjes (hoewel t veel te heet is om op een terras te zitten nu) en wat aparte boetiekjes en winkeltjes zitten er. We bekijken t en lopen wat rond en ja hoor natuurlijk, er zit gelukkig ook een Starbucks, en we drinken er lekker koffie. Dan weer terug naar huis waar we een broodje eten. ‘S Middags pak ik de koffers in en verder lekker lui. Morgen op tijd opstaan want het is ongeveer 400 mijl (plm 650 km!) rijden naar San Diego.