Dagboek (uiteraard door Mariska)

Zaterdag 8 juli 2006

Vanochtend ging om half 8 de wekker bij mij(Carla dus). Gelukkig was ik al half wakker, anders was ik niet op tijd mijn bed uit. Gezellig ontbeten met zijn zessen(jah, Thomas was er ook).

 

Om 10 voor half 9 kwam het Wortman-busje aan de deur(stout, stout, stout chauffeurtje, de afspraak was half 9, geen minuut eerder of later dus). Onderweg was het wel lekker rustig en waren we snel op Schiphol.

Daar hebben we ingecheckt en zijn we nog wat gaan drinken. Daarna nog even naar het Panoramaterras geweest en om 11 uur naar de douane gegaan. Helaas, mocht Thomas toen niet meer mee(snik, snik, huil, huil). Bij de douane was het lekker rustig en we waren al vlot bij de gate.

 

Het vliegtuig vertrok mooi op tijd, en de reis verliep vlot. Rond kwart voor 3(In Nederland kwart voor 9) landen we in Washington. Wat heb ik gedaan tijdens de reis:

En tot slot:

In Washington waren we ook al snel weer door de douane(jippie, weer een stempel in het paspoort) en moesten we alleen nog even de koffers halen en weer afleveren voor de volgende vlucht. Daarna moesten we nog door de veiligheidscontrole, en dat was binnen 20 minuten allemaal gedaan. Daarna moesten we naar de gate, en daar maar wachten, en wachten, en wachten.

 

Het vliegtuig vertrekt wel mooi op tijd en land om kwart voor 7 in Orlando(’s avonds). Het was toen in Nederland kwart voor 1 midden in de nacht).Al snel hebben we de koffers en gaan we naar Dollar(het auto-verhuur-bedrijf) om de auto op te halen. De rij is erg lang, maar al redelijk snel hebben we de auto. Daarna zijn we de sleutel gaan halen bij een benzinestation(ongeveer 20 min. rijden vanaf het vliegveld) en doen we meteen wat boodschappen zodat we dat niet morgenochtend hoeven te doen!

 

Daarna zijn we al redelijk snel bij het huis. Het is er mooi, luxe en groot en het zwembad is heerlijk!!! We ruimen dan nog even alles op aan bodschappen en pakken de belangrijkste dingen uit de koffers, drinken even wat en gaan dan slapen.

Zondag 9 juli 2006

Vanochtend zijn we allemaal rond 9 uur opgestaan, en zaten we een kwartier later aan het ontbijt. Toen zijn we even de koffers gaan uitpakken, en daarna even een snelle duik in het zwembad. Daarna hebben we allemaal iets voor onszelf gedaan, tot ik me ging vervelen(natuurlijk ik weer hè, typisch Mariska…). Toen zijn we naar de Wall Mart geweest(supermarkt waar ze ook kleding, knutselspullen enz. hebben) en daar hebben we meteen nog wat eten en drinken ingeslagen en wat te knutselen en voor in het zwembad.

Ook heb ik een heel leuk T-shirt gekocht, met een hele melige tekst erop(ben even de tekst kwijt, foto volgt nog!!!). Een rode in elk geval;). De foto komt nog!!!(dat is al de 2e keer dat ik het zeg maar jah…). Daarna heb ik alle knutselspullen voor mij even netjes opgeborgen en daarna reisverslag gaan typen. Het is hier nu 5 over half 3, en bij jullie 5 over half 9.

De rest van het verslag volgt nog!!!

 

Het is nu maandag terwijl ik het verslag van zondag nog even typ. We hebben zondag niet veel bijzonders meer gedaan. Peter en ik hebben in totaal 3 of 4 uur gezwommen denk ik. Verder hebben we televisie gekeken en spelletjes gedaan. Heerlijk patat met worstjes gegeten en rond 10 uur ben ik gaan slapen. Ik ben ook nog in het heerlijke bad van Carla & John geweest. Het is een jacuzzi:D

 

Maandag 10 juli 2006

Vanochtend rond 9 uur weer wakker en om kwart over 9 zaten we aan het ontbijt. Allemaal omgekleed en rond 10 uur naar Sea World gereden. De mobiel van John, die als boardcomputer diende was alleen een beetje in de war(was gister en eergister ook al), maar uiteindelijk zijn we er toch gekomen.

 We zijn eerst een beetje gaan kijken wat er allemaal was, en daarna naar de pinguïns gegaan.  Na de pinguïns zijn we naar de zeeleeuwenshow gegaan. Ik vond hem zelf wel leuk, maar de rest niet(saaie zeurpieten, grapje!!!). Het was weer met 2 zeeleeuwen en een otter, en aan het eind nog een hele dikke grote zeeleeuw. Ik denk alleen dat sommige Amerikanen nog dikker zijn dan die zeeleeuw…

 Toen de zeeleeuwenshow was afgelopen, zijn we richting Dolphin Cove gewandeld. Hier zwommen dolfijnen rond, en kon je visjes kopen om de dolfijnen te voeren. Natuurlijk hebben wij dat ook weer gedaan. Het was weer superleuk, eerst ging Peter doordat er wat minder ruimte was, en daarna gingen Olaf en ik. Wij bleven ook nog even staan nadat de visjes op waren, om de dolfijnen nog even te aaien. Op een gegeven moment gingen ze ook spetteren, en toen werden we een beetje (erg) nat… Wel grappig op zich!!!

 Na het dolfijnen voeren zijn we richting het Shamu Stadium gelopen. Dit is het stadium waar de orka show is. Het was echt heel mooi en leuk!!! We hebben er ook wel mooie foto’s van. Film nog niet omdat we de videocamera niet mee hadden, maar we komen er nog wel vaker.

 Rond 3 uur gingen we terug naar het huis, en toen we bij ’t huis aankwamen, begon het net even te regenen. Het heeft iets minder dan 5 minuten geregend, toen scheen de zon weer, en zijn we weer het zwembad in gegaan. Daar nog even lekker gezwommen, en rond kwart voor 7 zaten we aan het avondeten. We hebben lekker tortilla’s gegeten. Misschien gaan we vanavond nog zwemmen, we zien wel.

 

Dinsdag 11 juli 2006

Vandaag lekker uitgeslapen tot 10 uur. Lekker ontbeten en verder geluierd. ’s Middags zijn we naar een outlet centre geweest, en even gaan winkelen. Ik heb 3 nieuwe topjes en 1 paar nieuwe schoenen. Peter, Olaf en John ook… Carla heeft nog een spijkerbroek en een topje gekocht. Verder hebben we vandaag lekker geluierd.

 

Woensdag 12 juli 2006

Vandaag tot half 11 uitgeslapen. Ontbeten, en rond 1 uur naar Downtown Kissimee gereden. Omdat er niet veel aan was, waren we daar al snel weer weg. We dachten dat we daar gratis internet konden krijgen, maar helaas niet gelukt.  Daarna zijn we naar de Wal Mart gereden en boodschappen gedaan. Verder heb ik nog wat extra kralen erbij en een leuke bikini.

 

Donderdag 13 juli 2006

Vandaag lekker uitgeslapen tot ongeveer half 11 (nou ja, ik werd wakker gemaakt door een vervelende John terwijl ik anders nog makkelijk tot 12 uur had kunnen slapen). Lekker ontbeten en gezwommen. Rond 3 uur zijn we weggegaan naar hetzelfde outlet centre als dinsdag. Daar heeft Carla nog even nieuwe schoenen gekocht, en daarna zijn we doorgereden naar Sea World. We waren er rond kwart over 4 en liepen meteen naar het stadium waar Pets Ahoy is. Dat is een show met allemaal andere dieren: honden, katten, een rat (of een muis, kweethetniet), eenden, een varken en nog wat vogeltjes. Het was wel heel leuk!

Na de huisdierenshow zijn we naar de dolfijnen gelopen, om ze onderwater achter glas te bekijken. Ik stond ergens anders dan de rest, en ik had geluk. Naast me stonden 3 mensen met een kam, en maakten daarmee bijna hetzelfde geluid als dolfijnen, dus opeens kwamen alle dolfijnen  op hun af, vlak voor het glas. Ook bij mij dus. Omdat ik geen fototoestel bij me had toen heb ik er geen foto’s van kunnen maken helaas. Wel was het heel leuk!!!

Na het onderwater kijken zijn we naar de dolfijnenshow gegaan. Deze was echt heel mooi gemaakt en de foto’s zijn ook aardig gelukt.

Toen zijn we iets gaan eten en daarna naar Shark Encounter gegaan, om even bij de haaien te gaan kijken. Daar ontdekte ik ook Sea Dragons(zeedraken). Het leek eigenlijk op zeewier, maar als je goed keek, zag je er toch een zeepaardje met allemaal bladeren(ja, echt waar) eraan hangen. Er zijn ook foto’s van geloof ik!!!

Daarna gingen Peter en John bij de ijsberen kijken, en Carla, Olaf en ik gingen even wat te drinken kopen. Daar kregen Peter en ik ook een lekkere grote lolly (Big Smile). Na de ijsberen zijn we naar de avondshow van de orka’s gelopen, en deze was echt heel mooi. Carla heeft er een klein stukje film van, maar niet veel omdat het bandje vol was, en de batterij was leeg, en we hadden geen nieuwe mee.

Na de orkashow zijn we nog om 10 uur naar het vuurwerk gaan kijken bij het water, en dat was echt heel mooi gemaakt. Ook met fonteinen en alles… Volgende keer komen er ook foto’s van, maar helaas was de batterij van het fototoestel ook leeg. Rond half 11 waren we weer thuis. Nog even televisie gekeken met een chipje, en daarna om de beurt gaan douchen en slapen!!!

Vrijdag 14 juli 2006

Vandaag lekker lang uitgeslapen. Rond 11 uur zijn we pas opgestaan(ja, lekker lui…). Vanmiddag zijn we wel even bij een internetcafé geweest om de site bij te werken. Reisverslag even erbij gezet en even met oma uit Zeewolde gemsnt. Helaas deden niet alle foto’s het, omdat het internet erg traag was!!!  

’s Avonds proberen we bij een all-you-can-eat-restaurant te gaan eten, maar helaas is het erg druk dus doen we dat maar niet… Toen zijn we maar naar huis gegaan en thuis lekker (ahum) gegeten.

 

Zaterdag 15 juli 2006

Vandaag hebben we een half uurtje op een parkeerplaats bij een KOA camping gestaan, waar we gratis internet haddenJ Hier hadden we nog even wat van de site bijgewerkt, en we hadden Thomas onlineJJJJJJJJJ Toen zijn we nog even naar de Wal Mart geweest om boodschappen te doen. Verder hebben we geluierd en gezwommen.

 

Zondag 16 juli 2006

Rond kwart voor 11 zijn we opgestaan (ik werd weer door John wakker gemaaktL). Rond 12 uur gaan we even in Celebration kijken. Dat is een plaatsje gemaakt door Walt Disney, hoe hij vind dat een dorpje/stadje eruit moet zien. Daar zijn we al snel uitgekeken omdat er niet veel te doen was. Daarna zijn we nog naar de Wal Mart geweest. Carla koopt daar een ander kussen en Olaf en Peter een computerspel(gaaaaap, saai). Verder hebben we lekker de hele middag geluierd en gezwommen.

Rond half 8 gaan we nog even naar Downtown Disney. Het is heel leuk en erg groot. Rond half 10 zijn we weer thuis.

 

Maandag 17 juli 2006

Vandaag had Thomas rijexamen… Erg spannend maar zoals jullie waarschijnlijk al in het gastenboek hebben gelezen, is hij geslaagdJJJ Verder heb ik ’s middags met Carla geshopt in het Outlet Center in de buurt. Daar hebben we 3 ½ uur geshopt. En we waren goed geslaagd met een spijkerbroek voor mij, sandalen en een bikini voor Carla en voor Peter 2 polo’s.

Om half 6 gaan we naar een restaurant(we hadden ’s middags niet gegeten). Het is erg lekker. Na het eten gaan we nog bij een winkel naast het restaurant waar ze veel merken spijkerbroeken en T-shirts hebben. Daar hebben we ook nog lekker geshopt en daarna lekker naar huis gegaan.

 

Dinsdag 18 juli 2006

Vandaag zijn we naar Gatorland geweeest. Het was 33 graden, erg heet, maar het is hier de hele tijd heet.

We gaan eerst naar een soort worstel show met een alligator. Was wel grappig om te zien. Daarna lopen we verder door het park, waar veel alligators te vinden zijn (goh, zou je toch niet denken hè?).  Met het treintje gaan we nog door het park en daarna kijken we nog bij een show waarbij ze de alligators gaan voeren. Er werden stukken kip boven het water gehouden, zodat de alligators uit het water moesten springen. Rond 5 uur waren we weer thuis.

 

Woensdag 19 juli 2006

Vandaag was het weer 34 graden… Tussen de middag gaan Carla, John en ik even naar de Wal Mart. Nou ja, John rijd door naar de Koa camping waar hij nog even foto’s e.a. op de site zet. Een uur later haalt hij ons weer op. Rond 4 uur eten we warm en gaan dan naar Sea World. Daar kijken we nog een keer naar de Shamu Show en gaan ’s avonds naar de zeeleeuwenshow. Het was echt een hele grappige show!!! Rond half 10 waren we weer thuis.

 

Donderdag 20 juli 2006

Vandaag lang uitgeslapen. Vandaag zouden we eigenlijk niks doen, maar ik heb John en Carla overgehaald om nog even te gaan shoppen. We kopen nog lekker wat kleren en rond half 5 zijn we pas weer terug.

 

Vrijdag 21 juli 2006

Rond 10 uur(ja errug vroeg dus!!!) stonden we al opL

Rond 11 uur gaan we weg, richting Cocoa Beach. Het was ongeveer 5 kwartier rijden, maar dan zijn we bij het strandJ

John haalt daar een bodyboard om lekker mee in de golven te gaan. In het begin kon ik er niks van, maar het ging steeds beter. Peter kon het heel goed. We waren best ver de zee in gegaan(was niet diep) en Peter kwam dan met 1 golf tot aan het strand!!!

Rond 4 uur gaan we weer weg, want we kregen last van de zon… We rijden nog even langs bij McDonalds om iets te eten, en rond half 6 zijn we thuis. Hier merken we dat we aardig zijn verbrand, en ik heb 2 schaafplekken van het zand op mijn rug… Doet errug pijn!!!

 

Zaterdag 22 juli 2006

Vandaag slapen we tot half 12 uit. Om half 4 eten we warm en daarna gaan we naar Sea World. Hier gaan we eerst naar de dolfijnenshow(Blue Horizons), en daarna naar Fusion, dat is een show met waterski etc. Daarna gaan we naar de avondshow van de zeeleeuwen. Het was vandaag erg druk dus we konden tussendoor niet veel doen…

 

Zondag 23 juli 2006

Vandaag een relaxed dagje. Ik ben alleen even met Carla naar het Outlet Center geweest, maar daar zijn we niet echt geslaagd. Verder niks gedaan…

 

Maandag 24 juli 2006

Vandaag weer lekker uitgeslapen. Toen ben ik met Carla naar de Wal Mart geweest, terwijl John de site weer bijwerkte op de camping. Als we terugrijden naar het huis, dan begint het opeens te stortregenen. Rond half 2 eten we, en rond 4 uur gaan we naar Sea World. Hier zien we de orkashow en de avondshow van de zeeleeuwen, en verder lopen we rond om te kijken bij de dolfijnen en de orka's (onderwater en bovenwater).

 

Dinsdag 25 juli 2006

Eerst weer lekker uitgeslapen, en na het ontbijt rijden we naar Lake Tohopekaliga, ten zuiden van Kissimmee. Hier willen we met een airboat een varen. Om kwart over 2 zijn we er, en om half 4 is er plek. We wachten even door naar de Subway te gaan en iets te eten. Om 5 over half 4 gaan we met de boot het water op (de eigenaar vaart!!!). De tocht duurt een uur en is erg leuk. We zien ook wat wilde alligators en veel verschillende soorten vogels.  Door de hitte zitten de meeste alligators onder water, dus zijn er niet zoveel te zien. Maar het was wel heel erg leuk. Rond 6 uur zijn we weer thuis en nemen een duik in het zwembad. Op de terugweg hadden we ook nog kaartjes gekocht voor Arabian Night, waar we op donderdag om half 9 's avonds heengaan (is een dinershow) en ook kaartjes voor Kennedy Space Centre, waar we maandag heen willen.

 

Woensdag 26 juli 2006

Vannacht heb ik redelijk slecht geslapen, net zoals Carla. Om 2 uur (8 uur 's morgens in NL) belde ik Thomas maar even, omdat ik niet kon slapen. Die was helemaal verbaasd dat ik zo vroeg (bij mij en bij hem) belde. Daarna kon ik redelijk snel slapen.

Na het ontbijt ging ik met Carla nog even naar het Outlet Center. Hier kocht Carla nog 3 shirts bij Tommy Hilfiger, en ik heb nieuwe teenslippers van Tommy Hilfiger. Daarna zijn we naar huis gegaan.

's Middags gaan we nog midgetgolfen met zijn allen in de buurt. Verder luieren we lekker...\

 

Donderdag 27 juli 2006

 

Vandaag weer naar de Wal-Mart geweest. Peter en ik gingen mee, en ondertussen heeft John de foto's op de site gezet. 's Avonds zijn we naar de dinershow Arabian Nights geweest. Het was heel erg mooi met supermooie paarden... Na afloop mocht je ze ook nog aaien en natuurlijk deed ik dat!!! Rond kwart voor 11 waren we weer thuis. Ook werd er aan het begin van de show nog een leuke foto van elke familie gemaakt, die hebben we ook...

 

Vrijdag 28 juli 2006

 

Vandaag hebben we niet veel bijzonders gedaan. Carla en ik zijn nog een half uur naar de KOA camping geweest, en daar mail gecheckt en gemsnt met Thomas:)

We eten vroeg warm en gaan daarna nog even naar Sea World. Rond 8 uur zijn we weer thuis.

 

Zaterdag 29 juli 2006

 

Vandaag een lekker rustig dagje. Eerst heerlijk uitgeslapen, gezwommen, geluierd, gelezen en in de zon gelegen. 's Avonds rond 8 uur gaan we naar Old Town Kissimmee. Daar is op zaterdagavond veel te doen: winkels, kermis, autoshow... De autoshow was met allemaal oldtimers, die te zien zijn, en later in 1 lange rij door een straat in Old Town rijden. Rond kwart voor 10 zijn we weer thuis.

 

Zondag 30 juli 2006

 

Vandaag zijn we met zijn allen naar de Wal-Mart geweest, en nog foto's op de site gezet. 's Avonds gaan we uit eten bij Bob Evans en het eten is lekker. Om 7 uur zijn we weer thuis. Verder geluierd en gezwommen....

 

Maandag 31 juli 2006

 

Vandaag zijn we om 9 uur opgestaan, omdat we naar het Kennedy Space Centre gingen. Eerst met een bus naar verschillende plaatsen geweest wat erg mooi was en interessant. Rond half 3 waren we terug bij de hoofdingang, waar we eerst wat zijn gaan eten en daarna nog overal rondgekeken. Rond 4 uur vertrekken we weer naar huis. We hebben ook nog 3 wilde alligators gezien!

 

Dinsdag 1 augustus 2006